Ofis/Giriş Seviyesi Bilgisayarlar




Giriş seviyesi sistem denildiğinde genelde bileşenleri piyasada mevcut en ucuz donanımlardan oluşan sistemler akla gelir. Bu şekilde tabiki en ucuz sistemi toplamış oluruz. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta aldığımız sistemin ileriye dönük uyumluluğu, kişisel tercihlere göre estetik olarak görünüşü, kullanılabilirliği ve en önemlisi de verdiğimiz paraya göre alabileceğimiz maksimum performansı bize sunmasıdır. Bu bağlamda sizler için piyasada mevcut ürünler içerisinden fiyat/performans oranıyla öne çıkan donanımlardan oluşan bir giriş seviyesi sistem toplamaya çalışacağız.

İŞLEMCİ: AMD - ATHLON II X2 240 AM3/AM2+ (60 $ + KDV) : AMD'nin 2.8 GHZ hızında çalışan 45 nm üretimi ve 65 watt güç tüketimine sahip yeni nesil çift çekirdekli işlemcisi fiyatı ve bu fiyat seviyesinde makul sayılabilecek performansı ile şuan alınabilecek en iyi giriş seviyesi seçeneklerden biri.
-inceleme

ANAKART: BIOSTAR TA785GE (75 $ + KDV) : Tümleşik HD4200 grafik yongası barındıran mikroATX yapıdaki bu anakart yeterli genişleme olanakları ile şuan giriş seviyesi sistemler için en iyi seçeneklerden biri.
-inceleme

BELLEK: OEM* 2 GB DDR2-800 (50 $ + KDV) : OEM (kutusuz) 2 GB'lık bu bellek modülü tek olarak veya 2x1 GB kombinasyonunda çift modül olarak bu seviyede bir sistem için yeterli performansı sunacaktır.

SABİT DİSK: SAMSUNG 500 GB SATA-II NCQ 16 MB (50 $ + KDV): Genel olarak sunduğu performansın yanında özellikle sessiz çalışması ve sunduğu kapasite ile sistemimiz için uygun fiyatlı seçeneklerden biri.

OPTİK SÜRÜCÜ: SAMSUNG SH-S223C (25 $ + KDV) : SATA arabirimini kullanan bu DVD yazıcı uygun fiyatlı çözümlerden biri.

MONİTÖR: ACER 19" V193WAB (130 $ + KDV) : 1440x900 çözünürlüğü destekleyen 19" boyutundaki LCD monitör sunduğu 5 ms GTG tepki süresi, 300cd/m2 parlaklık ve 1000:1 kontrast oranı değerleri ve fiyatı ile sistemimiz için uygun çözümlerden biri.

KASA: TX Venus 250W (50 $ + KDV): Şık tasarımı, kolay ulaşılır bağlantı birimleri ile sistemimiz için en iyi çözümlerden biri.
-inceleme

440 $ + KDV fiyatı karşılığında sunduğu performans ile evde genel kullanım ve ofis işleri için iyi bir alternatif.


* OEM, Original Equipment Manufacturer, yani "orijinal ürün üreticisi" anlamındadır. Bilgisayar ürünleri kutulu satılır. Bu ürünlere BOX (Kutulu) ürün denir. Toplu halde parça alımı yapan sistem entegratörleri, ürünleri kutusuz halde alırlar. Kutulu versiyonundan hiçbir farkı olmayan bu ürünlere OEM ürün adı verilir.

Güncelleme: 06.05.2010

0 yorum: